Skoleboller, Norska bullar

on

En av mina absoluta favoritbullar. Vaniljkrämen och glasyren gör bullen saftigt krämig. Ett tjockt lager av krispig kokos förseglar härligheten. Som ett vackert paket, att bjuda någon som står nära ❤.

 • 3 dl mjölk
 • 50 g jäst ( 1 paket)
 • 135 g strösocker (1,5 dl)
 • 120 g smör
 • ca 750 g vetemjöl (ca 12 dl)
 • 1 ägg
 • 1 tsk salt

topping:

 • ca 3 dl vaniljkräm
 • 120 g florsocker (2 dl) + lite vatten
 • kokos flingor
  1. Blanda den ljumna mjölken med jästen, lägg i mjukt margarin/smör med resten av ingredienserna. Arbeta degen långsamt i en matberedare, minst 10 minuter, eller tills degen känns elastisk och släpper från degbunkens kanter. Tillsätt mer mjöl eller mjölk om degen är för lös eller torr. Låt degen vila under bakduk i ca 30 minuter.
  2. Dela degen i 20 stycken bitar och rulla ut dem till runda bullar, låt vila under en bakduk en stund. Kavla ut bullarna till runda plattor och lägg upp dem direkt på pappersklädda plåtar.  Låt jäsa på varm och dragfri plats i ca 30-40 minuter.
  3. Värm ugnen till 250c. Lägg vaniljkrämen i en spritspåse och spritsa en klick av vaniljkrämen i mitten på varje bulle. Grädda bullarna i ca 5-8 minuter eller tills de fått vacker färg. Låt svalna av.
  4. Blanda florsockret med så mycket vatten att det blir en vit och bredbar glasyr, bred glasyr på en bulle i taget och doppa sedan genast ovansidan i kokos.

           Receptet ger 20 bullar
        

     

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s