Skoleboller, Norska bullar

on

En av mina absoluta favoritbullar. VaniljkrĂ€men och glasyren gör bullen saftigt krĂ€mig. Ett tjockt lager av krispig kokos förseglar hĂ€rligheten. Som ett vackert paket, att bjuda nĂ„gon som stĂ„r nĂ€ra ❀.

​

 • 3 dl mjölk
 • 50 g jĂ€st ( 1 paket)
 • 135 g strösocker (1,5 dl)
 • 120 g smör
 • ca 750 g vetemjöl (ca 12 dl)
 • 1 Ă€gg
 • 1 tsk salt

topping:

 • ca 3 dl vaniljkrĂ€m
 • 120 g florsocker (2 dl) + lite vatten
 • kokos flingor
  1. Blanda den ljumna mjölken med jÀsten, lÀgg i mjukt margarin/smör med resten av ingredienserna. Arbeta degen lÄngsamt i en matberedare, minst 10 minuter, eller tills degen kÀnns elastisk och slÀpper frÄn degbunkens kanter. TillsÀtt mer mjöl eller mjölk om degen Àr för lös eller torr. LÄt degen vila under bakduk i ca 30 minuter.
  2. Dela degen i 20 stycken bitar och rulla ut dem till runda bullar, lĂ„t vila under en bakduk en stund. Kavla ut bullarna till runda plattor och lĂ€gg upp dem direkt pĂ„ pappersklĂ€dda plĂ„tar.  LĂ„t jĂ€sa pĂ„ varm och dragfri plats i ca 30-40 minuter.
  3. VÀrm ugnen till 250c. LÀgg vaniljkrÀmen i en spritspÄse och spritsa en klick av vaniljkrÀmen i mitten pÄ varje bulle. GrÀdda bullarna i ca 5-8 minuter eller tills de fÄtt vacker fÀrg. LÄt svalna av.
  4. Blanda florsockret med sÄ mycket vatten att det blir en vit och bredbar glasyr, bred glasyr pÄ en bulle i taget och doppa sedan genast ovansidan i kokos.

           Receptet ger 20 bullar
        

     

  Annons

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s